Μέλη ΔΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών για τη διετία 2017 - 2018 είναι:

placeholder portrait ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΟΑΤΣΟΣ

 

Πρόεδρος

Διευθύνων Σύμβουλος ΑΧΑ Ασφαλιστικής. O Ερρίκος Μοάτσος, 52 ετών, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον ασφαλιστικό τομέα με την Αιγίς Ασφάλειαι, εκπρόσωπο της Royal Insurance στην Ελλάδα. Από το 1999 εργάστηκε στην CGU (τώρα Aviva) στην Ελλάδα, αρχικά ως Συντονιστής Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής με ευθύνη για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της AXA Ασφαλιστικής ως Διευθυντής Λειτουργιών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής υπεύθυνος των ασφαλίσεων Ζημιών και Ζωής και το 2014 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων αυτής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών καθώς και Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του τίτλου International Executive Programme (IEP) από το INSEAD στη Γαλλία.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

placeholder portrait

 

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ

 

Αντιπρόεδρος

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο το 1978. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών στην ασφαλιστική εταιρία “ERGO” στην οποία εργάζεται από το 2005. Κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, εργάστηκε στην ασφαλιστική εταιρία ¨ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ¨ από την οποία απεχώρησε ως Τεχνικός Διευθυντής, έχοντας εργαστεί σε όλες τις παραγωγικές διευθύνσεις της εταιρίας αποκομίζοντας σημαντική γνώση και επαγγελματική εμπειρία. Συνέχισε στην ασφαλιστική εταιρία "AGF KOSMOS" ως Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής υπεύθυνος των κλάδων Τεχνικών Ασφαλίσεων και Αστικής Ευθύνης. Το 1997 μετακινήθηκε στον χώρο της διαμεσολάβησης ως Τεχνικός Διευθυντής της “Hellenic Bain Hogg” μετέπειτα "AON Hellas" αναλαμβάνοντας στην συνέχεια και την Εμπορική Διεύθυνση της εταιρίας. Παρακολούθησε ασφαλιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Μεγάλη Βρετανία, στην “Lombard Continental Group” στην οποία εργάστηκε και ως trainee, καθώς και εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην Γερμανία (Munich Re). Συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή Αυτοκινήτου της Ε.Α.Ε.Ε. καθώς και από την θέση του ταμία στην Διαχειριστική Επιτροπή του Ε.Κ.. Είναι ενεργό μέλος του I.C.C. Sales της μητρικής ERGO και έχει διακριθεί με το “ERGO Award”.

 


placeholder portrait ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

 

Γενικός Γραμματέας

Ο Γιάννης Βασιλάτος είναι Γενικός Διευθυντής - Digital Transformation Officer στην Eurolife ERB, εταιρία μέλος του Ομίλου Fairfax. Μέχρι τον Αύγουστο του 2017 ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών (Οperations) της MetLife στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA). Από τη θέση αυτή, είχε την εποπτεία των 25 χωρών της περιοχής EMEA, στις οποίες έχει δραστηριότητα η MetLife και στους τομείς αποζημιώσεων, ανάληψης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, project management, Shared Services, και τηλεφωνικών κέντρων, καθώς και την εποπτεία περισσότερων από 1,800 εργαζομένων. Πριν από τον ρόλο αυτό, ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών της MetLife στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Βασίζει την επιτυχία των στρατηγικών και τακτικών στόχων στην κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη δημιουργία περιβάλλοντος υψηλής ποιότητος με έμφαση στο επίπεδο ηλεκτρονικής διαχείρισης και αυτοματοποίησης, αλλά και καθοδηγώντας τις ομάδες συνεργατών του να προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες και συνεργάτες όλων των καναλιών διανομής. Ο Γιάννης Βασιλάτος έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα στρατηγικής και οικονομικής διαχείρισης, εντάχθηκε στην MetLife το Νοέμβριο του 2011, έχοντας αναλάβει για περισσότερα από 15 χρόνια θέσεις CFO και Γενικής Διεύθυνσης σε ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της Ασφάλισης. Έχει εκτενή εμπειρία στην οργάνωση και αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και στη δημιουργία και υλοποίηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων. Εργάστηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής (Απρίλιος 2010 – Αύγουστος 2011), CFO του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής (Οκτώβριος 2004 – Μάρτιος 2010) και CFO της Alpha Insurance (Ιούνιος 1996 – Σεπτέμβριος 2004). Επιπλέον έχει εργαστεί 9 χρόνια ως Ορκωτός Ελεγκτής στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος BBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.


 

placeholder portrait ΝOΤΗΣ M. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ

 

Ταμίας

Νόμιμος Εκπρόσωπος και Γενικός Διευθυντής της HDI Global SE, Hellas. Με μακρόχρονη εμπειρία και δραστηριότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο Νότης Βαγιακάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 στην Εμπορική Ασφαλιστική του ομίλου της Alpha Bank και στη συνέχεια ανέλαβε διαδοχικά υψηλόβαθμες θέσεις Τεχνικού Διευθυντή των εταιριών Bain Clarkson, Zurich Insurance και Generali Hellas. Από το 2004 είναι Γενικός Πληρεξούσιος και Managing Director του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE (όμιλος Talanx), με δικαιοδοσία για την ανάπτυξη και διαχείριση των εργασιών της εταιρίας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία) και της ΝΑ Μεσογείου (Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ και Μάλτα). Με τα κοινά της αγοράς μας ασχολείται ενεργά από πολλών ετών, ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και, εκ της θέσεώς του αυτής, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών. Επίσης, εκπροσωπεί την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά στη Μόνιμη Επιτροπή «Sustainable Non-Life Steering Group» της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Συνομοσπονδίας (Insurance Europe). Συγχρόνως, μετέχει στα Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο με ειδίκευση στο Marketing Management καθώς και πληθώρα εξειδικευμένων σπουδών ειδικού ασφαλιστικού αντικειμένου.

 

 

placeholder portrait ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διοικητικός Σύμβουλος

Διευθύντρια Επιχειρηματικών Κινδύνων, Risk Champion, AIG ΕΛΛΑΣ. Από την θέση αυτή έχει την ευθύνη των κλάδων Χρηματικών Απωλειών, Περιουσίας, Μεταφορών και Αστικής Ευθύνης και της συνεργασίας με το Δίκτυο Πωλήσεων αναφορικά με τους κλάδους αυτούς. Επίσης, ως Risk Champion, συντονίζει τις λειτουργίες του ERM για την Ελλάδα. Εργάζεται στην ασφαλιστική αγορά από το 1994 και από τον Δεκέμβριο του 1999 εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της AIG ΕΛΛΑΣ ως Underwriter Τεχνικών Ασφαλίσεων και Χρηματικών Απωλειών. Το 2004 ανέλαβε την ευθύνη του Κλάδου Χρηματικών Απωλειών (Financial Lines) της AIG, στον οποίο πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα καθιστώντας τον Κλάδο ως έναν από τους μεγάλους πυλώνες ανάπτυξης και κερδοφορίας της Εταιρίας. Το Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε να δημιουργήσει και να ηγηθεί του Τμήματος Πωλήσεων και Marketing Επιχειρηματικών Κινδύνων. Στη συνέχεια, ανέλαβε το 2014 την ευθύνη των μεγάλων εταιρικών πελατών ως Head of Client Engagement. Από το 2015 ανέλαβε και το ρόλο του Risk Champion για λειτουργικούς κινδύνους, αναφερόμενη στον Risk Officer South Zone. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, Σχολή ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθηνών και έχει πιστοποιηθεί στην διαχείριση κινδύνου από το Institute of Risk Management (the IRM). Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

 

 

placeholder portrait ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΗΣ

 

Διοικητικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1962 στην Ορεστιάδα Έβρου και είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), με αντικείμενο την εκπαίδευση επιχειρηματικών στελεχών στο Marketing και την Διαφήμιση Υπηρεσιών. Είναι απόφοιτος του 2ετους προγράμματος κατάρτισης στελεχών του ΕΙΑΣ και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης σε ασφαλιστικά θέματα και στο management στην Limra, στην GAMA, στο Harvard Business Publishing και στο ALBA. Εργάστηκε για 2 χρόνια ως Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία και από τον Φεβρουάριο του 1992 εντάθηκε στο δυναμικό του ομίλου interamerican. Ανέλαβε διαφορές θέσεις ευθύνης με τις πιο πρόσφατες ως Επιθεωρητής Πωλήσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ως Assistant Sales Manager. Τον Ιούλιο του 2008 ορίστηκε Διευθυντής Πωλήσεων και σήμερα είναι επικεφαλής του Εταιρικού Δικτύου Πωλήσεων (Agency) της εταιρίας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) καθώς και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Τέλος είναι παντρεμένος και η σύζυγος του είναι οδοντίατρος και έχει 2 παιδιά. Το μεγαλύτερο από φέτος είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

 

placeholder portrait ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΦΩΝ

 

Διοικητικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από το ΛΛΝΣ και σπούδασε Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Είναι απόφοιτος του ετήσιου προγράμματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ), σαν διακεκριμένος εκπρόσωπος του οποίου, παρακολούθησε στο Παρίσι εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην Ecole Nationale d’ Assurances, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Εργάσθηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Διευθύνσεις Marketing, Πωλήσεων και σαν Εμπορικός Διευθυντής. Στην AIG είχε διατελέσει Υπεύθυνος Πρακτορειακού Δικτύου, Διευθυντής Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων Δικτύου Metlife. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της ασφαλιστικής εταιρίας GENERALI HELLAS. Σήμερα είναι Εμπορικός Διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρίας HDI HELLAS. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σχετικά με την ασφαλιστική αγορά, την επικοινωνία, το marketing και το management στον Τύπο (Ημερήσιο, Οικονομικό, Περιοδικό και Κλαδικό). Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (Ε.Ι.Μ), της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε), της Ecole Nationale d’ Assurances, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και συνεργάτης – εισηγητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ).

 

placeholder portrait ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΒΑΣ

 

Διοικητικός Σύμβουλος

O κ. Λυκούργος Πέτροβας γεννήθηκε το 1960 στην Καλαμάτα και ακολούθησε αμέσως μετά το Λύκειο Επαγγελματική Ασφαλιστική Εκπαίδευση στο Λονδίνο και στο City of London Polytechnic. Στην δεκαετία του '80 εργάστηκε στην Κανελλόπουλος- Αδαμαντιάδης Α.Ε. και στην Αγροτική Ασφαλιστική στις ζημίες του κλάδου Μεταφορών. Από το 1988 ανέλαβε Προϊστάμενος του Κλάδου Μεταφορών της Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης Α.Ε. έως και το 1997. Το 1998 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Κανελλόπουλος –Αδαμαντιάδης Α.Ε. μέχρι και το 2003. Απο τον Ιανουάριο του 2004 ανέλαβε σαν Director και μέλος του Sr. Management team την Διεύθυνση Operations, Customer Service & Claims της AIG GREECE. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανέλαβε περιφερειακή θέση ως Regional Operations Executive της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της AIG. Από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Λειτουργιών ( COO ) και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της AXA Ασφαλιστικής. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας παρακολούθησε πληθώρα ασφαλιστικών σεμιναρίων, καθώς επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα Ηγεσίας & Καινοτομίας, Six Sigma & Project management. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για μία εικοσαετία ( 1987 – 2007 ) και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ( 2008 - 2014 ). Από το 2004 είναι μέλος της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ( ΕΑΣΕ ). Εκλέγεται ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών ( ΣΕΣΑΕ ) από το 2005 και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

 

placeholder portrait ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

 

Διοικητικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πωλήσεων Μεσιτών Πρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ευθύνη του, 1.500 και πλέον συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου της Εταιρίας με την ιδιότητα Ασφαλιστικών Συμβούλων, Μεσιτών και Πρακτόρων. Οι περιοχές ευθύνης του εκτός από την ανάπτυξη του δικτύου (στρατολόγηση) συμπεριλαμβάνουν τις συμβάσεις/προμήθειες, την εκπαίδευση, τα στατιστικά των πωλήσεων, παροχές-συστήματα υποστήριξης του δικτύου, τον κανονισμό πωλήσεων. Ο Μιχάλης Τάτσης έχει μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία μιας ασφαλιστικής εταιρίας, έχοντας αναλάβει για περισσότερα από 20 χρόνια σημαντικές και διαφορετικές θέσεις σε ασφαλιστικούς ομίλους. Οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν αναλογιστικές εργασίες, σύνταξη νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων και τεχνική εκπαίδευση αυτών, διοικητική υποστήριξη πωλήσεων, ανάπτυξη πωλήσεων. Με τις διοικητικές του ικανότητες, την εργατικότητα και την μεταδοτικότητά του είχε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού. Ο Μιχάλης Τάτσης εργάστηκε, ως σύμβουλος επενδύσεων -με ευθύνη τη σύνταξη φακέλων επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Νόμου- στο Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς επίσης και ως Εσωτερικός Ελεγκτής σε ΕΛΔΕ. Έχει διδάξει στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι κάτοχος πτυχίου μαθηματικών του πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει παρακολουθήσει τα μεταπτυχιακά μαθήματα της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος.