ΣΕΣΑΕ

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ήρθατε στο νέο ιστοχώρο του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον ιστοχώρο αυτό ένα αποτελεσματικό και εύχρηστο κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Από αυτό το μέσο έχουμε άμεση επαφή με τα Μέλη του Συνδέσμου και όλους τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς. Εδώ μαθαίνετε νέα για τις στρατηγικές προτεραιότητες, τις δραστηριότητες  και τις συνεργασίες του Συνδέσμου.

Επιπλέον διευκολύνει με απλό και άμεσο τρόπο τη διαχείριση θεμάτων των Μελών που αφορούν τη συμμετοχή τους στο Σύνδεσμο.

Επιδίωξή μας είναι να εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο και να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα του ιστοχώρου αυτού. Οι προτάσεις και τα σχόλιά σας είναι καταλυτικές σε αυτή την προσπάθεια.

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά την τακτική και ενεργή παρουσία σας σε αυτό το κανάλι επικοινωνίας.

Γιάννης Βασιλάτος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Ιστορία

1933 – Ίδρυση Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

Την ίδια ακριβώς χρονιά που ο Φραγκίστος Ρούζβελτ εγκαινιάζει την πολλά υποσχόμενη πολιτική του New Deal, κι ενώ η κατάσταση στην Ευρώπη – ιδιαίτερα στη Γερμανία, κι όχι μόνο – συννεφιάζει επικίνδυνα και στον ελληνικό χώρο επικρατεί μια έντονη πολιτική ανησυχία, οι επαγγελματίες ασφαλιστές αποφασίζουν να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμβάλουν κι από μια επιπλέον έπαλξη, στην προάσπιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και των επί μέρους κλαδικών συμφερόντων, στην άμβλυνση του ανταγωνισμού και στην προώθηση της ανάπτυξης του Κλάδου με κάθε πρόσφορο μέσο.  (*) 

Έκτοτε ο Σ.Ε.Σ.Α.Ε. αναπτύσσει μια φιλελεύθερη πολιτική, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη στελέχωσή του από έγκριτα ασφαλιστικά στελέχη με ξεχωριστές εμπειρίες και δεξιότητες.

Η δράση του ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.

Επιγραμματικά :

  • εγκαταλείπει τις αρχικές του προθέσεις που ήταν η επεξεργασία νομοσχεδίου «περί ταμείου ασφαλίσεων των ασφαλιστικών υπαλλήλων» και αναπτύσσει πλήρη δράση για την ενίσχυση των υπαλλήλων του κλάδου την περίοδο της κατοχής.
  • λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαλόγου και αντιλόγου στο καυτό θέμα του «ασφαλιστικού μονοπωλίου» στην Ελλάδα και πρωτοστατεί στην κατάργησή του - «Συναγωνισμός τραπεζών εις βάρος επαγγελματικών ασφαλιστών και των μετ΄ αυτών συνδεομένων Ασφαλιστικών Εταιριών».

Άλλωστε, η καταλυτική παρέμβαση του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. οδήγησε το Κράτος και τους ασφαλιστικούς φορείς στην εκπόνηση και θέσπιση του Ν.Δ. 400/70 «περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως»

Οι διοικήσεις του Συνδέσμου των τελευταίων ετών, παράλληλα προς τους κυρίως στόχους του, δημιούργησαν «γέφυρες» επαφής και με εκπροσώπους φορέων της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας γενικότερα, συνειδητοποιώντας ότι, κάτω από τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στην αγορά, οι ειλικρινά φιλικές - και όχι μόνο τυπικές - διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών.

  • αντιλαμβάνεται, στις αρχές του αιώνα, την ανάγκη να προχωρήσει σε ανασύνταξη και διεύρυνση της ύπαρξής του. νασυντάσσει το Καταστατικό του και συμπεριλαμβάνει στις τάξεις των Μελών του και τα στελέχη των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων. Μετασχηματίζεται έτσι, σ’ ένα ανακαινισμένο, δυναμικό φορέα που συνδυάζει τη σοφία και τον πλούτο των 70 τότε χρόνων του με τη δημιουργική ένταση της ανανεωμένης νεότητας των νεοεισερχομένων Μελών του.

(*) Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ν. Αδαμαντιάδη (11.11.2013)

 

 

Προεδρεία Διοικητικών Συμβουλίων Σ.Ε.Σ.Α.Ε

 ΕΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
2021–22      Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2019–20      Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2017–18      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2015–16      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Λ. ΠΕΤΡΟΒΑΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2013-14      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Ν. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2011-12      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ
2009-10      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ
2007-08      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2005-06      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2003-04      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2001-02      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Α. ΜΠΑΡΡΥ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1999-00      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1998-99      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Α. ΜΠΑΡΡΥ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1997-98      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1995-96      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ
1993-94      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ
1991-92      Ν. ΖΩΙΔΗΣ  Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ Κ. ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ
1989-90      Σ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ  Ε. ΜΠΑΛΑ - ΧΙΛΛ Κ. ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ
1987-88      Ν. ΖΩΙΔΗΣ  Σ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ε. ΜΠΑΛΑ - ΧΙΛΛ
1985-86      Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ν. ΚΥΛΠΑΣΗΣ
       Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Π. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ
1983-84      Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Γ. ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ
1981-82      Γ. ΣΦΗΚΑΚΗΣ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Π. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ
1979-80      Ζ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  Φ. ΜΠΡΑΒΟΣ Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ
1977-78      Δ. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Φ. ΜΠΡΑΒΟΣ Χ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
1975-76      Δ. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Χ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
1973-74      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Π. ΛΑΠΑΤΑΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1971-72      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Γ. ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1969-70      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Ι. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ
1967-68      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Α. ΔΑΦΦΑΣ Κ. ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ
1965-66      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1963-64      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1961-62      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1959-60      Γ. ΠΛΥΤΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ι. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ
1948-60      Α. ΚΡΑΛΛΗΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
1946-48      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ Γ. ΠΛΥΤΑΣ
1945-46      Σ. ΜΑΚΡΥΜΙΧΑΛΟΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Γ. ΠΛΥΤΑΣ
1942-45      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡHΣ  Γ. ΓΑΓΑΡΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
     Σ. ΜΟΥΣΟΥΡHΣ  Ε. ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
     Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
1937-42      Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  Α. ΚΡΑΛΛΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
1937      Α. ΚΡΑΛΛΗΣ  Ε. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ
     Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Α.ΠΛΥΤΑΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1935-37      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1935      Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Α. ΛΙΚΟΣ Ε. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ
1934-35      Σ. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1933-34      Κ. ΚΑΛΟΓΡΙΑΔΗΣ  Σ. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλη ΔΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Πρόεδρος

Ο Γιάννης Βασιλάτος είναι Chief Operations & Technology Officer στην Eurolife FFH, εταιρία μέλος του Ομίλου Fairfax. Μέχρι τον Αύγουστο του 2017 ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών (Οperations) της MetLife στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA). Από τη θέση αυτή, είχε την εποπτεία των 25 χωρών της περιοχής EMEA, στις οποίες έχει δραστηριότητα η MetLife και στους τομείς αποζημιώσεων, ανάληψης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, project management, Shared Services, και τηλεφωνικών κέντρων, καθώς και την εποπτεία περισσότερων από 1,800 εργαζομένων. Πριν από τον ρόλο αυτό, ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών της MetLife στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Βασίζει την επιτυχία των στρατηγικών και τακτικών στόχων στην κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη δημιουργία περιβάλλοντος υψηλής ποιότητος με έμφαση στο επίπεδο ηλεκτρονικής διαχείρισης και αυτοματοποίησης, αλλά και καθοδηγώντας τις ομάδες συνεργατών του να προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες και συνεργάτες όλων των καναλιών διανομής. Ο Γιάννης Βασιλάτος έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα στρατηγικής και οικονομικής διαχείρισης, εντάχθηκε στην MetLife το Νοέμβριο του 2011, έχοντας αναλάβει για περισσότερα από 15 χρόνια θέσεις CFO και Γενικής Διεύθυνσης σε ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της Ασφάλισης. Έχει εκτενή εμπειρία στην οργάνωση και αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και στη δημιουργία και υλοποίηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων. Εργάστηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής (Απρίλιος 2010 – Αύγουστος 2011), CFO του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής (Οκτώβριος 2004 – Μάρτιος 2010) και CFO της Alpha Insurance (Ιούνιος 1996 – Σεπτέμβριος 2004). Επιπλέον έχει εργαστεί 9 χρόνια ως Ορκωτός Ελεγκτής στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος BBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.


ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΟΑΤΣΟΣ

Αντιπρόεδρος

O Ερρίκος Μοάτσος, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον ασφαλιστικό τομέα με την Αιγίς Ασφάλειαι, εκπρόσωπο της Royal Insurance στην Ελλάδα. Από το 1999 εργάστηκε στην CGU (νυν Aviva) στην Ελλάδα, αρχικά ως Συντονιστής Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής με ευθύνη για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της AXA Ασφαλιστικής ως Διευθυντής Λειτουργιών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής υπεύθυνος των ασφαλίσεων Ζημιών και Ζωής και από το 2014 έως το 2021 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος αυτής. Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του τίτλου International Executive Programme (IEP) από το INSEAD στη Γαλλία.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

 

 


ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ

Γενικός Γραμματέας

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο το 1978. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών στην ασφαλιστική εταιρία “ERGO” στην οποία εργάζεται από το 2005. Κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, εργάστηκε στην ασφαλιστική εταιρία ¨ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ¨ από την οποία απεχώρησε ως Τεχνικός Διευθυντής, έχοντας εργαστεί σε όλες τις παραγωγικές διευθύνσεις της εταιρίας αποκομίζοντας σημαντική γνώση και επαγγελματική εμπειρία. Συνέχισε στην ασφαλιστική εταιρία "AGF KOSMOS" ως Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής υπεύθυνος των κλάδων Τεχνικών Ασφαλίσεων και Αστικής Ευθύνης. Το 1997 μετακινήθηκε στον χώρο της διαμεσολάβησης ως Τεχνικός Διευθυντής της “Hellenic Bain Hogg” μετέπειτα "AON Hellas" αναλαμβάνοντας στην συνέχεια και την Εμπορική Διεύθυνση της εταιρίας. Παρακολούθησε ασφαλιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Μεγάλη Βρετανία, στην “Lombard Continental Group” στην οποία εργάστηκε και ως trainee, καθώς και εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην Γερμανία (Munich Re). Συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή Αυτοκινήτου της Ε.Α.Ε.Ε. καθώς και από την θέση του ταμία στην Διαχειριστική Επιτροπή του Ε.Κ.. Είναι ενεργό μέλος του I.C.C. Sales της μητρικής ERGO και έχει διακριθεί με το “ERGO Award”.

 


ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΒΑΣ

Ταμίας

O κ. Λυκούργος Πέτροβας γεννήθηκε το 1960 στην Καλαμάτα και ακολούθησε αμέσως μετά το Λύκειο Επαγγελματική Ασφαλιστική Εκπαίδευση στο Λονδίνο και στο City of London Polytechnic. Στην δεκαετία του '80 εργάστηκε στην Κανελλόπουλος- Αδαμαντιάδης Α.Ε. και στην Αγροτική Ασφαλιστική στις ζημίες του κλάδου Μεταφορών. Από το 1988 ανέλαβε Προϊστάμενος του Κλάδου Μεταφορών της Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης Α.Ε. έως και το 1997. Το 1998 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Κανελλόπουλος –Αδαμαντιάδης Α.Ε. μέχρι και το 2003. Απο τον Ιανουάριο του 2004 ανέλαβε σαν Director και μέλος του Sr. Management team την Διεύθυνση Operations, Customer Service & Claims της AIG GREECE. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανέλαβε περιφερειακή θέση ως Regional Operations Executive της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της AIG. Από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Λειτουργιών ( COO ) και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της AXA Ασφαλιστικής. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας παρακολούθησε πληθώρα ασφαλιστικών σεμιναρίων, καθώς επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα Ηγεσίας & Καινοτομίας, Six Sigma & Project management. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για μία εικοσαετία ( 1987 – 2007 ) και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ( 2008 - 2014 ). Από το 2004 είναι μέλος της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ( ΕΑΣΕ ). Εκλέγεται ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών ( ΣΕΣΑΕ ) από το 2005 και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

 


ΝOΤΗΣ M. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Νόμιμος Εκπρόσωπος και Γενικός Διευθυντής της HDI Global SE, Hellas. Με μακρόχρονη εμπειρία και δραστηριότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο Νότης Βαγιακάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 στην Εμπορική Ασφαλιστική του ομίλου της Alpha Bank και στη συνέχεια ανέλαβε διαδοχικά υψηλόβαθμες θέσεις Τεχνικού Διευθυντή των εταιριών Bain Clarkson, Zurich Insurance και Generali Hellas. Από το 2004 είναι Γενικός Πληρεξούσιος και Managing Director του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE (όμιλος Talanx), με δικαιοδοσία για την ανάπτυξη και διαχείριση των εργασιών της εταιρίας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία) και της ΝΑ Μεσογείου (Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ και Μάλτα). Με τα κοινά της αγοράς μας ασχολείται ενεργά από πολλών ετών, ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και, εκ της θέσεώς του αυτής, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών ενώ από το 2017 προΐσταται της Επιτροπής Νομικών & Φορολογικών Θεμάτων. Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά στη Μόνιμη Επιτροπή «Sustainable Non-Life Steering Group» της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Συνομοσπονδίας (Insurance Europe). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Συμμετέχει ενεργά και αδιάλειπτα από το 2005 ως Διοικητικός Σύμβουλος στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο με ειδίκευση στο Marketing Management καθώς και πληθώρα εξειδικευμένων σπουδών ειδικού ασφαλιστικού αντικειμένου.

 


GIUSEPPE ZORGNO

Διοικητικός Σύμβουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, AIG Europe S.A. - Υποκατάστημα Ελλάδας. Γεννήθηκε το 1960 στο Trino-Vercelli, στην Ιταλία και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, όπου παρακολούθησε επίσης μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing.

Aπό το 1983 μέχρι το 1991 εργάσθηκε στην Ιταλία στις ασφαλιστικές εταιρίες RAS και κυρίως στην PADANA Assicurazioni, θυγατρική του Πετροχημικού Ομιλου Ε.Ν.Ι.

Το 1992 ήρθε στην Ελλάδα, όπου εργάσθηκε πρώτα στην Willis Corroon ως Βοηθός Διευθύνοντα Συμβούλου μέχρι το 1995 και μετά, τα δύο επόμενα χρόνια, στην ΕΥΡΩΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, θυγατρική της EUROBANK, στο Τμήμα Corporate Πελατών.

Από το 1997 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ασφαλιστικού Συγκροτήματος Ν. Κανελλόπουλος - Χ. Αδαμαντιάδης, ως Προϊστάμενος των Κλάδων Engineering και Χρηματικών Κινδύνων. Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή, ενώ το 2004 με τη δημιουργία της AIG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. τέθηκε επικεφαλής του Τομέα Commercial Lines (Business Solutions).

Από το Μάιο 2020 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβύλου του υποκαταστήματος της AIG Europe S.A. στην Ελλάδα, ενώ έως το 2015 είχε υπό την ευθύνη του και το υποκατάστημα της AIG στην Κύπρο.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης.

 


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΗΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1962 στην Ορεστιάδα Έβρου και είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), με αντικείμενο την εκπαίδευση επιχειρηματικών στελεχών στο Marketing και την Διαφήμιση Υπηρεσιών. Είναι απόφοιτος του 2ετους προγράμματος κατάρτισης στελεχών του ΕΙΑΣ και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης σε ασφαλιστικά θέματα και στο management στην Limra, στην GAMA, στο Harvard Business Publishing και στο ALBA. Εργάστηκε για 2 χρόνια ως Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία και από τον Φεβρουάριο του 1992 εντάθηκε στο δυναμικό του ομίλου interamerican. Ανέλαβε διαφορές θέσεις ευθύνης με τις πιο πρόσφατες ως Επιθεωρητής Πωλήσεων Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ως Assistant Sales Manager. Τον Ιούλιο του 2008 ορίστηκε Διευθυντής Πωλήσεων και σήμερα είναι επικεφαλής του Εταιρικού Δικτύου Πωλήσεων (Agency) της εταιρίας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) καθώς και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Τέλος είναι παντρεμένος και η σύζυγος του είναι οδοντίατρος και έχει 2 παιδιά. Το μεγαλύτερο από φέτος είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

 


ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΙΑΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Ο Κάρολος Σαίας κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Interasco Α.Ε.Γ.Α. από την ίδρυση της εταιρείας το 2006.

Η Interasco Α.Ε.Γ.Α. είναι θυγατρική εταιρία του Ομίλου Harel, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός όμιλος στο Ισραήλ. Προηγουμένως, ο κ. Κάρολος Σαίας κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο ελληνικό υποκατάστημα τς Hamburg-Mannheimer Sachversicherungs A.G. (Interasco S.A., MGA) και συνέχισε ως Αντιπρόεδρος και συν-Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και Κύριος Εξουσιοδοτημένος Νόμιμος Εκπρόσωπος του ελληνικού υποκαταστήματος της Universa Allgemeine Versicherung A.G. (Interasco S.A., MGA).

Διαθέτει μακρόχρονη εμπιερία στην ασφαλιστική βιομηχανία για περισσότερα από 27 χρόνια.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ασφαλιστικής Απάτης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο Εμπορίου, Μέλος του Business Advisory Council / MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Κάρολος Σαίας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου International Business του extension school του πανεπιστημίοου του Harvard, κάτοχος Μ.Β.Α. στο Southern New Hampshire University και πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Deree College.

 


ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πωλήσεων Μεσιτών Πρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ευθύνη του, 1.500 και πλέον συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου της Εταιρίας με την ιδιότητα Ασφαλιστικών Συμβούλων, Μεσιτών και Πρακτόρων. Οι περιοχές ευθύνης του εκτός από την ανάπτυξη του δικτύου (στρατολόγηση) συμπεριλαμβάνουν τις συμβάσεις/προμήθειες, την εκπαίδευση, τα στατιστικά των πωλήσεων, παροχές-συστήματα υποστήριξης του δικτύου, τον κανονισμό πωλήσεων. Ο Μιχάλης Τάτσης έχει μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία μιας ασφαλιστικής εταιρίας, έχοντας αναλάβει για περισσότερα από 20 χρόνια σημαντικές και διαφορετικές θέσεις σε ασφαλιστικούς ομίλους. Οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν αναλογιστικές εργασίες, σύνταξη νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων και τεχνική εκπαίδευση αυτών, διοικητική υποστήριξη πωλήσεων, ανάπτυξη πωλήσεων. Με τις διοικητικές του ικανότητες, την εργατικότητα και την μεταδοτικότητά του είχε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού. Ο Μιχάλης Τάτσης εργάστηκε, ως σύμβουλος επενδύσεων -με ευθύνη τη σύνταξη φακέλων επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Νόμου- στο Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς επίσης και ως Εσωτερικός Ελεγκτής σε ΕΛΔΕ. Έχει διδάξει στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι κάτοχος πτυχίου μαθηματικών του πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει παρακολουθήσει τα μεταπτυχιακά μαθήματα της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος.

 

Καταστατικό

Επιλέξτε την παρακάτω σύνδεση για να λάβετε στον υπολογιστή σας το Καταστατικό του Συνδέσμου:

Καταστατικό του Συνδέσμου

Κώδικας Δεοντολογίας

Επιλέξτε την παρακάτω σύνδεση για να λάβετε στον υπολογιστή σας τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μελών Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

TOP